"Alimentatia este baza sanatatii si a fericirii, fiind considerata de cei intelepti o adevarata arta a vietii." Dr. G. Oshawa
Argumente pentru o hrana vie
Dr. W. Kollath preciza ca toate alimentele ce trec prin diferite stadii de prelucrare, cum ar fi: incalzirea, conservarea, prepararea cu ajutorul proceselor tehnologice, adaugarea de substante nenaturale, alimente obtinute prin procese de sinteza chimica, ajung sa fie distruse in diferite grade. Desi o astfel de alimentatie poate conferi senzatia de satietate, dupa ce este consumata, produce diferite dereglari ale organismului sau solicita excesiv unele resurse ale acestuia pentru digestia lor sau pentru eliminarea toxinelor rezultate. Din pacate o mare parte din alimentatia omului modern are aceste caracteristici.
Numerosi practicieni renumiti in domeniul terapiilor naturale, precum dr. W. Kollath, Breuss, E. Gunter si altii, au prezentat in lucrarile lor importanta alimentatiei. Desi in moduri diferite, fiecare cercetator in domeniul terapiilor naturale a descoperit acea categorie de alimente considerate "vii". Este vorba despre asa numita "hrana vie" ce este considerata a fi hrana necesara fiecarui om. O astfel de hrana, este alcatuita din alimente pure aflate cat mai aproape de starea lor naturala, fiind neprelucrate sau prelucrate doar prin mijloace mecanice. Aceste alimente contin substante "vii": enzimele, fermentii, aminoacizii, vitaminele si oligoelementele necesare pentru a intretine procesele metabolice din organism.
Caracteristicile unei alimentatii corecte
O alimentatie corecta si sanatoasa, trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici:
1) Alimentatia trebuie sa fie hranitoare si vitalizanta pentru intreg organismul. Prin urmare, hrana noastra trebuie sa contina intregul complex de substante (minerale, vitamine, aminoacizi etc.) de care corpul nostru are nevoie.
2) Alimentatia trebuie sa fie pura, sa nu produca noi acumulari de substante nocive in corp. Chiar mai mult, hrana noastra trebuie sa ajute la eliminarea depunerilor toxice din organism. Astfel, aceasta alimentatie presupune eliminarea carnii si a produselor prelucrate prea mult, a tuturor componentilor chimici, de sinteza si a alimentelor nocive.
Importantele beneficii ale alimentatiei bazate pe cruditati
O alimentatie bazata pe cruditati declanseaza inca de la inceput ample fenomene benefice in fiinta umana. Astfel, metabolismul reincepe sa functioneze intr-un mod optim ceea ce va conduce la urmatoarele procese importante:
1) Eliminarea gradata a toxinelor si a acumularilor nocive de tot felul. Aceasta se realizeaza deoarece substantele vii, biostimulente din hrana actioneaza ca un catalizator al arderilor si eliminarilor compusilor toxici din organism.
2) Hranirea si tonifierea intregului organism vor fi simtite inca din primele saptamani ale adoptarii acestei alimentatii sanatoase. Primele semne ale starii generale de bine si de vitalitate vor fi schimbarile de greutate, modificarile in bine in ceea ce priveste aspectul ochilor, pielii, parului. Organismul va reincepe gradat sa formeze tesuturi armonioase, sanatoase.
Eliminarea toxinelor genereaza imbunatatirea sistemului imunitar. Astfel, multe din problemele si predispozitiile catre imbolnavire vor fi inlaturate rapid. Desigur, aceasta alimentatie bazata pe cruditati confera o stare generala de bine, marind treptat vigoarea si energia corporala, cat si aparitia unei stari psihice plina de dinamism si efervescenta.
sursa: armonianaturii.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu