... sau dacă ţi-aş zice: "Ai nevoie să fii iertat pentru ceea ce crezi că ai greşit altora?" ce ai spune?
Cu siguranţă, răspunsul la cel puţin una dintre aceste întrebări, dacă nu la toate, ar fi DA. Pretutindeni în lume există o sete de iertare, din păcate mult prea puţin conştientizată: de la micile neînţelegeri din familie sau frecuşurile sâcâitoare de la serviciu şi până la marile conflicte armate mondiale, lipsa iertării îşi exercită puterea sa distructivă asupra vieţilor a miliarde de oameni.
Când vine vorba de sufletul propriu, toţi avem nevoie să iertăm. Am întâlnit cel puţin un om în viaţă care ne-a făcut să suferim, ne-a nedreptăţit sau rănit, ne-a neglijat sau nu ne-a oferit ceea ce consideram noi că suntem îndreptăţiţi să primim. Pe de altă parte, simţim cu toţii nevoia să fim iertaţi pentru greşelile pe care conştientizăm că le-am făcut şi avem curajul să ni le asumăm.
Dar unde învăţăm să iertăm? Vorbim de iertarea autentică, care nu e făcută doar din buze, doar un act mintal, pentru că ştim că aşa e nobil şi frumos, în timp ce resentimentele dăinuie, sabotându-ţi cel puţin împlinirea personală, sau, mai grav, chiar sănătatea.
Tot mai mulţi autori din domeniul vindecării vorbesc azi despre iertare, despre necesitatea ei pentru vindecare emoţională, relaţională sau fizică, ori pentru îmbunătăţirea relaţiilor la locul de muncă.
Dar nicăieri iertarea nu e predată atât de în detaliu ca în metoda "Călătoria", elaborată de Brandon Bays, care relatează povestea de naştere a acestui procedeu de vindecare în best-sellerul cu acelaşi nume. Cei care au citit cartea ştiu că este vorba despre o vindecare ce are loc în principal prin iertare.
În Seminarul "Journey Intensive", conceput şi susţinut după scrierea cărţii de către Brandon Bays şi echipa ei, se pot deprinde atât elementele de bază, cât şi abilităţile avansate de utilizare ale "Călătoriei". Aici eşti învăţat nu numai de ce e necesară iertarea, ci şi cum să procedezi pentru a ajunge să ierţi cu adevărat. În plus, afli o multitudine de procedee extrem de eficiente de a facilita iertarea. Se porneşte de la premisa că sufletul fiecăruia dintre noi iartă mai uşor după ce exprimă durerea pe care a resimţit-o. De aceea, în metoda "Călătoria" afli cum să faci aşa numita "golire emoţională".
Apoi înveţi cum să accesezi perspectiva celuilalt şi afli că, la nivelul său de conştiinţă, fiecare face tot ce ştie el mai bine. Foarte puţine sunt cazurile în care a fost prezentă o rea intenţie. De cele mai multe ori e vorba despre interpretările noastre privind ceea ce face cealaltă persoană.
Psiholog Patricia Cihodaru
Seminarul "Journey Intensive", Bucuresti, 28-30 octombrie 2016
Prin meditatii ghidate, metode de introspectie si alte mini-procese asociate, vei experimenta direct efectele puternic eliberatoare ale tehnicii "Calatoria".
Înscrie-te online pe www.thejourney-romania.ro.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu