vineri, 3 februarie 2017

Scleroza multipla si hrana vie (dr. Joseph Evers)

Dr. med. Joseph Evers (1894-1975)
" Scleroza multipla este o boala incurabila, doar in cazul in care NU se trateaza bolnavii cu dieta Evers!"


O dovada de necontestat, ca pana si o boala foarte grava cum este scleroza multipla, se poate vindeca doar cu o simpla dieta alimentara, fara nici un fel de tratament medicamentos,  a adus-o domnul dr. med. Joseph Evers.

Joseph Evers s-a nascut pe 8 martie 1894 in Albersloh (Germania). Dupa terminarea primului razboi, a inceput sa studieze medicina la universitatea din Kiel. In timpul studentiei, a constatat de mai multe ori, legatura directa dintre o oboseala covarsitoare, care il coplesea si care nu-i permitea sa lucreze dupa dorinta sa si hrana consumata in zilele respective si incepu astfel sa faca tot felul de experimentari si sa studieze profund tema legata de efectul alimentatiei asupra starii de sanatate. Din 1927 si-a deschis un cabinet particular in Hachen, unde a constat cu groaza starea proasta a danturii pacientilor sai. A cerut aprobarea episcopala pentru a studia craniile depozitate  la o manastire din apropiere, iar concluzia sa a fost urmatoarea: "Inainte oamenii ajungeau in mormant cu dintii asa de buni si astazi au deja, inca din timpul vietii, dintii asa de stricati!". Evers incepu sa cerceteze cauza distrugerii danturii si facu bineinteles imediat legatura cu alimentatia deficitara ce se impamantenise o data cu industrializarea foarte puternica ce avusese loc in acei ani in Germania.

Dr. Evers incepu sa studieze si alimentatia popoarelor primitive si bazandu-se pe studiile anatomice comparative ale dentitei la animal si la om, elabora pe baza acestor studii o dieta alimentara bazata pe fructe, radacinoase, legume, nuci si alune, graunte incoltite, lapte si oua crude. Evers ajunsese la concluzia ca toate bolile metabolice grave se datoreaza denaturarii hranei noastre si de aceea sunt vindecabile numai prin administrarea alimentelor in stare cat mai naturala si mai putin prelucrata. Dr. Evers incepu sa recomande pacientilor sai regimul alimentar conceput de el si numit "dieta Evers" si consemna rezultate foarte bune in afectiunile ficatului, ale bilei si ale rinichilor, in tratarea ulcerului, a diabetului de Tip II, a bolilor cardio-vasculare, a poliartritei, a migrenelor si a durerilor de cap.

In anul 1940, dr. Evers a fost chemat la patul unei femei de 22 de ani, bolnava de scleroza multipla. Bolnava avea deja mainile si picioarele paralizate, era de 5 luni mobilizata la pat si era aproape oarba. Evers ii recomanda dieta sa, iar dupa un an femeia era vindecata functional. Acest succes nemaipomenit, a facut ca dr. Evers sa fie cautat de foarte multi bolnavi de scleroza multipla, iar dupa ce a tratat 86 de cazuri de MS, si-a prezentat rezultatele obtinute la Congresul Internistilor Germani de la Viena din 1943 si le prezenta celorlati medici concluziile sale, conform carora scleroza multipla este in stadiul incipient tratabila numai prin dieta alimentara. Urmatorul conferentiar insa, isi incepu dizertatia cu urmatoarele cuvinte: "si acum sa coboram totusi din nou in adancurile realitatatii" si in general, nici unul dintre medicii prezenti, nu-i dadu dr. Evers si lucrarii sale o atentie deosebita.

Dar Evers nu se lasa insa derutat de lipsa de interes a colegilor sai si-si continua studiile, iar   pentru a-si documenta stiintific rezultatele tratamentului sau,  reusi sa-i castige de partea sa pentru verificarea datelor, in 1945, pe Max Nonne (1860-1959) un corifeu in domeniul neurologiei, iar in anul 1952, pe alti doi neurologi de frunte ai acelor timpuri, Georg Rüber (*1922) si Werner Schuppien (1923-1994), care au facut o documentare statistica foarte exacta a datelor si care au confirmat eficacitatea de necontestat a terapiei Evers in tratarea sclerozei multiple, in special a cazurilor aflate inca in faza incipienta. Din pacate, lumea medicala nu a dat in continuare nici o atentie acestor lucrari si statistici, rezultatele, fantastice de altfel, obtinute de dr. Evers au fost in continuare complet ignorate.

Dr. Evers reusi cu sprijinul statului german sa infiinteze in 1961  "Clinica Sauerland Hachen", prima clinica din Europa specializata in tratarea sclerozei multiple si a altor boli metabolice grave. Din pacate, la putine luni de la deschiderea clinicii, dr. Evers a fost somat in scris de catre persoanele care finantasera infiintarea clinicii, sa introduca in clinica si metodele alopate de terapie, ceea ce intra in totala contradictie cu convingerea sa. De aceea, in anul 1964 dr. Evers isi prezenta demisia din postul de medic sef al clinicii, spunand ca el nu mai poate garanta ca in clinica se aplica tratamentul sau. Tot in acel an, a intemeiat in Langscheid impreuna cu unul din cei patru fii medici ai sai, Paul Evers (1926-1986) o noua "Clinica Dr.Evers". Si dupa moartea doctorului Joseph Evers, fiul sau Paul Evers a continuat sa trateze pacientii urmand exact tratamentul elaborat de tatal sau, din pacate, dupa moartea lui Paul Evers, medicii care au preluat clinica au inceput sa renunte din ce in ce mai mult la dieta Evers si sa o inlocuiasca cu metodele medicinei alopate, clinica impartasind in prezent parerea generala,  conform careia  scleroza multipla este o boala incurabila. Dr. Evers insa a afirmat neobosit toata viata sa: " Scleroza multipla este o boala incurabila, doar in cazul in care NU se trateaza bolnavii cu dieta Evers!"

In cei peste 47 de ani de practicare a medicinei, dr. Evers a tratat peste 15.000 de cazuri de scleroza multipla, pacienti veniti la el din intreaga lume. Dr. Evers impartea bolnavii in trei grupe: grupa A - cazurile usoare, aflate in faza incipienta a bolii, grupa B - cazurile medii si grupa C - cazurile grele. Gravitatea bolii o stabilea orientativ in primul rand in functie de gradul de mobilitate al bolnavilor, bolnavii din grupa A fiind cei care inca se mai puteau deplasa, la bolnavii din grupa B era deja mersul conditionat si ingradit de boala, iar  bolnavii din grupa C erau deja mobilizati la pat. Doctorul Evers a fost un medic care si-a documentat foarte minutios munca, a lasat peste 1.300 de filme facute cu pacientii sai, a urmarit statistic peste 8.000 de bolnavi, pe o perioada de mai multi ani de zile, reusind astfel sa stabileasca exact cota de vindecare obtinuta prin tratamentul sau si anume: in cadrul grupei A, a obtinut o rata de vindecare de 95%, in grupa B deja de numai 10%, iar in grupa C de numai 2%!!

Din pacate, ceilalti medici nu s-au interesat absolut deloc de rezultatele obtinute de dr. Evers, ceea ce l-a determinat pe acesta din urma, sa remarce cu multa amaraciune ca "medicina s-a transformat intr-o industrie, in care rezultatele monetare joaca un rol principal si scopul care ar trebui de fapt urmarit de orice medic, anume vindecarea oamenilor bolnavi, se pierde din ce in ce mai mult din vedere".  Cu putini ani inainte de moartea sa, dr. Evers a mai scris: "Eu am facut cu adevarat tot ce mi-a stat in putere, ca sa demonstrez stiintific ca scleroza multipla este curabila. Am insa senzatia ca Morgenstern a avut si aici dreptate, un medicament este considerat  in ziua de azi mai eficient si mai bun ca o simpla dieta."
Doctorul Joseph Evers a fost nu numai un medic exceptional, ci si un om integru, un om cu constiinta si coloana vertebrala, un medic-om, care a practicat cu adevarat medicina in spiritul juramantului lui Hippocrat, punand pacientul bolnav mai presus de orice.

Autor: Mimi Walter

sursa: hrana-vie.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu