vineri, 3 februarie 2017

Rolul coenzimei Q10 in vindecarea afectiunilor imunodeficitare

Un cititor al Agentiei de presa AMOS News (Informatia.ro), dr. ing. Cristian, a transmis un mesaj redactiei prin care recomanda utilizarea coenzimei Q10 in vindecarea cancerului si a altor afectiuni imunodeficitare, a caror eficienta a putut sa o constate in cazul unor persoaned apropiate. Redam textul integral al materialului:


"Boli de inima, Cancer, SIDA. Pe cat de incredibil ar parea, fiecare din aceste fatale boli des raspund la tratamentul cu Coenzima Q10, un putin cunoscut nutrient care face o mare diferenta in sanatatea dumneavoastra.Ea se comporta ca un catalizator, si are un rol foarte important in producerea adenozin-tri-fosfatului (ATP) - necesar pentru producerea de energie in fiecare celula a corpului, si este si un foarte puternic antioxidant.

Rolul coenzimei Q10 in Cancer:In 1993, Dr. Folkers a testat prima administrare clinica a Co Q10 intr-o clinica din Copenhaga, Danemarca.Doctorii au tratat 32 pacienti cu cancer de san avansat si de "mare risc". Pe langa operatia potrivita si tratamentul conventional, fiecare pacient a luat 90 mg de CoQ10 pe zi. Au primit de asemenea alte vitamine, minerale, antioxidanti, si acizi grasi esentiali. Din acest grup, 6 din cei 32 de pacienti au aratat o regresie tumorala partiala, semnificativa in cazurile grave. Apoi, in octombrie 1993 s-a intamplat ceva ciudat: una din aceste sase femei, din proprie initiativa, si-a marit doza de la 90 la 390 mg pe zi. Incepand cu luna urmatoare, doctorul ei a notat ca "tumora nu mai era palpabila si luna urmatoare o mamografie a confirmat disparitia tumorii ei. Dupa aceasta, o alta femeie din grup si-a marit de asemenea doza ei, la 300 mg. Tumora ei a disparut de asemenea cu repeziciune si un examen clinic n-a putut sa mai evidentieze nici tumora principala, nici metastazele de la distanta." (Ralph Moss, Antioxidants Against Cancer)

"Coenzima Q10 stimuleaza sistemul imunitar, conducand la nivele ridicate ale anticorpilor, un mai mare numar si/sau activitate a macrofagelor si a limfocitelor T, si o rezistenta crescuta la infectii. S-a raportat de asemenea ca Co Q10 creste nivelul anticorpului IgG (imunoglobulina G) (...)"

Si, de la un alt autor:- "Un studiu ulterior a aratat o dependenta statistica semnificativa intre nivelul scazut plasmatic al coenzmei Q10 (deficienta) si diagnosticul de cancer de san. Nivele scazute in sange ale Q10 s-au raportat la pacienti cu alte tumori maligne decat cele de san, inclusiv: mielom, limfom, cancere ale plamanului, prostatei, pancreasului, colon, rinichi, cap si gat."- "Dr. Douglass arata ca CoQ10 se dizolva in grasime si de aceea e de preferat o forma are contine ulei adaugat sau sa fie luata cu olingura de ulei de masline."

Poate acelasi exemplu de mai sus: disparitia unei tumori de san de 1.5 - 2 cm, intr-o luna, dupa cresterea dozei de Q10 la 390 mg / zi. dr. Knud Lockwood (cu experienta de peste 35 de ani) spune ca "nu a vazut niciodata o regresie completa spontana de la asa o dimensiune a tumorii, si niciodata cu nici un tratament conventional anti-cancer".

In alt raport, doua femei cu cancer de san cu metastaze au primit 390 mg/zi de CoQ10. Una din paciente a fost o femeie de 44 ani cu numeroase metastaze hepatice. Dupa tratamentul cu CoQ10 timp de 11 luni, toate metastazele hepatice au disparut si pacienta era in stare excelenta de sanatate. Cealalta pacienta a fost o femeie de 49 ani cu cancer de san care a metastazat la cavitatea pleurala. Dupa sase luni de terapie cu CoQ10, fluidul pleural era complet normal si pacienta a fost raportata in stare excelenta de sanatate. (din [Lockwood K, Moesgaard S, Yamamoto T, Folkers K. Progress on therapy of breast cancer with vitamin Q10 and the regression of metastases. Biochem Biophys Res Commun 1995;212:172-177.])

Cea mai importanta este deci doza.

Sunt doua motive pentru care e recomandat sa se ia Q10, chiar daca organismul o poate produce. Primul este ca productia proprie scade cu varsta. Al doilea, vitaminele B3 si B6 si acidul folic, necesare in productia Q10 sunt frecvent deficitare in motive de alimentatie.

Exista o reteta zilnica numita "protocolul Stockholm", centrata pe Q10: 1.2 grame de acid Gamma Linolenic;3.5 grame de acizi grasi Omega 3;58 mg (32,248 iu) Beta Caroten;2.8 grame Vitamina C;2500 iu Vitamina E;385 micro grame Selenium;390 mg CoQ10.

O descoperire recenta (2005) a cercetatorilor de la Universitatea din Miami (FL): "Pentru prima data in istorie am putut sa invatam celulele canceroase sa se sinucida cu Q10, printr-un mecanism al mitocondriilor, fara a afecta celulele normale" (Dr. S.L. Hsia).Conducatorul echipei de cercetare, Niven R. Narain sustine ca celulele canceroase isi pierd potentialul apoptotic (de a raspunde la moartea lor programata). Q10 restaureaza apoptoza la celulele canceroase, prin reducerea genelor bcl-2 ce confera reistenta la apoptoza. Q10 moduleaza bcl-2 asa incat celulele canceroase se vor sinucide, fara a afecta celulele normale.

Q10 si bolile de inimaCoQ10 a fost descoperita in 1957 de Frederick Crane, Ph.D., acum la Purdue University, Indiana SUA. Dupa 4 ani, Peter D. Mitchell, Ph.D., la University of Edinburgh, si-a dat seama cum CoQ10 produce energie la nivel celular si, in 1978, a castigat Premiul Nobel pentru chimie cu aceasta descoperire.

Pe la mijlocul 1960, cercetatori japonezi au recunoscut ca CoQ10 se concentreaza in miocard, muschiul inimii. Rolul ei in inima apare clar: inima, unul din organele cele mai energetice, bate aproximativ de 100000 ori intr-o zi si de 36 milioane ori intr-un an, si depinde de CoQ10 pentru "bioenergie". La inceputul anilor 1980, Folkers, director la Institute for Biochemical Research - University of Texas, si Per H. Langsjoen, M.D. (tatal lui Petru), au realizat primul studiu asupra CoQ10 in tratamentul cardiomiopatiei, o forma progresiva de insuficienta cardiaca. Descoperirile au fost uimitoare. Intr-un studiu bine controlat, 19 pacienti care era de asteptat sa moara de insuficienta cardiaca si-au revenit cu o "extraordinara imbunatatire clinica", dupa raportul lui Folkers si Langsjoen's in Proceedings al National Academy of Sciences of the USA (June 1985;82:4240-4).

Studiile demonstreaza efectul esential al CoQ10. In Biochemical and Biophysical Research Communications (Jan 15, 1993;182:247-53), Folkers a descris cazul unui barbat de 43 ani suferind de cardiomiopatie. Dupa ce i s-a dat CoQ10, inima sa marita s-a micsorat (aratand ca merge mai eficace), si si-a putut relua o "extrem de activa viata atletica". Functionarea inimii unui alt pacient, 50 ani cu o cardiomiopatie extrem de severa, a revenit la normal dupa ce a luat CoQ10, si de atunci nu a mai avut "limitari de activitate" Numeroase alte studii au confirmat rolul CoQ10 in tratarea problemelor (insuficienta) cardiace, altfel tratate cu medicamente (beta blocanti si inhibitori ACE)- sau prin transplant de inima.

Concluziile autorului acestei pagini:Q10 nu are efecte secundare, nici contraindicatii.Tratamentul obisnuit recomandat de oncologi trebuie urmat (citostatice, raze, tratamente specifice: Aromasin, Herceptin in functie de caz). Dar, dupa parerea mea, orice bolnav de cancer ar trebui sa ia ca supliment coenzima Q10 zilnic, in dozele dovedite eficace (curativ minim 300 mg / zi), cu uleiuri pentru o buna absorbtie (ulei de masline, Omega 3).Probabil, combinarea citostaticelor cu Q10 este cheia succesului tratamentului anti-canceros.Citostaticele sunt agresive si toxice, ele scad imunitatea si agraveaza suferintele cardiace.Coenzima Q10 in doze de peste 300 mg zilnic anihileaza efectele nocive ale citostaticelor, intareste muschiul cardiac, combate radicalii liberi (stress oxidativ), dar, cel mai important, creste imunitatea, organismul putand astfel sa lupte cu cancerul.Cred ca aceasta este veriga lipsa in tratarea cancerului cu citostatice, si anume cresterea imunitatii slabite de boala, si de citostatice.Deci, combinarea citostaticelor cu coenzima Q10 asigura o lupta eficace contra cancerului.De asemenea, cred ca o doza minima de Q10 - preventiv - ar trebui recomandata la pacientii ce au suferit operatii de cancer.

Foarte util: scaderea O2 provoaca cancer"

Sursa : AMOS NEWS

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu