Este un alt remediu naturist uimitor, deoarece contine o vitamina U, care este supranumita si "factorul antiulceros". Specialistii suntin ca tratamentul impotriva ulcerului gastroduodenal cu ajutorul acestei vitamine este de-a dreptul spectaculos. Acesta consta in prepararea zilnica a unui pahar de suc prin presarea unei verze de marime medie. Dupa ce a fost preparat, sucul este tinut la frigider timp de o zi, si abia apoi se bea cate o treime de pahar intre mele principale ale zilei.
Cartoful
Aceasta leguma ajuta, de asemenea, la vindecarea ulcerului duodenal. Se curata seara 2 cartofi de marime mijlocie si se tin in apa rece pana a doua zi dimineata, cand se dau pe razatoarea mica. Cartoful ras este pus intr-un pahar, care este umplut cu apa, dupa aceea se strecoara prin tifon. Sucul respectiv se bea inaintea fiecarei mese timp de 2 saptamani.
Otetul de mere
Acesta s-a dovedit un tratament nemapoimentit impotriva microzelor. Dimineata, la pranz si seara se tine degetul in otet de mere timp de o jumatate de ora, iar peste noapte degetul bolnav este invelit in vata imbitata cu otet de mere. Tratamentul cu otet se repeta aproximativ 3 luni, insa intre timp unghia mai trebuie tamponata si cu o solutie de alcool iodat.
Spanzul
S-a dovedit ca acesta are rezultate spectaculoase in vindecarea varicelor. Pentru tratament spanzul trebuie taiat in bucati mici si apoi pus la macerat in otet sau alcool timp de 3 saptamani. Dupa aceasta perioada, in fiecare seara se freaca locul cu varice cu solutia obtinuta.
Flori de salcam
O multime de ceaiuri de plante pot fi de folos in lupta impotriva gastritei si ulcerului. Unul dintre aceste ceaiuri este cel obtinut din flori de salcam. Se toarna o cana de apa clocotita peste o lingura de flori uscate, se lasa vasul acoperit timp de 15 minute si apoi se strecoara. Ceaiul trebuie baut dupa masa, cate 2 cani pe zi.
Frunze de zmeura
Ceaiurile din frunze de zmeura ajuta la scaderea aciditatii gastrice. Se toarna o cana de apa clocotita peste 1-2 lingurite de frunze uscate, apoi vasul este acoperit timp de 10-15 minute. Dupa ce a fost strecurat, se bea 2 cani pe zi intre mese.
Frunze de patlagina
Ceaiul din frunze de patlagina exercita o actiune cicatrizanta si bacteriostatica. Se toarna o cana de apa clocotita peste 2 linguri de frunze proaspete sau uscate, se lasa vasul acoperit timp de 15-20 minute si apoi se strecoara. Se ia cate o lingura de ceai la 2-3 ore.
de Larisa Gheorghe
sursa: topsanatate.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu