Exista o serie de tratamente si abordari pentru a folosi homeopatia in tratarea persoanelor diagnosticate cu cancer. Adesea, medicii care folosesc homeopatia in tratarea cancerului realizeaza o combinare a acestor abordari.
O prima abordare se refera la folosirea remediilor homeopate care tintesc direct tumoarea. In acest caz, specialistii homeopati selecteaza remediile ce corespund simptomelor tumorii. Homeopatii care folosesc aceasta abordare pot, de asemenea considera si alte simptome resimtite de pacient, insa focalizarea se realizeaza asupra tumorii si, deci, ca finalitate, asupra stoparii cresterii acesteia. Unii medici homeopati actioneaza cu remedii asupra locului unde este pozitionata tumoarea (prin injectii) pentru a stimula intr-un mod mai agresiv raspunsul.
O alta abordare consta in folosirea remediilor homeopate pentru a sustine vindecarea canalelor de eliminare (rinichi, tract urinar, sistem limfatic, ficat etc.) si intensificarea detoxifierii celulare. In acest caz, homeopatia poate folosi remedii de drenare. Acestea sunt combinatii de remedii, de concentratie scazuta care sunt indreptate spre anumite sisteme sau spre a detoxifia organismul de anumite substante. Homeopatii care folosesc aceasta abordare, selecteaza remediile de drenare pe baza unei analize amanuntite a fiecarui caz.
O a treia abordare consta in folosirea remediilor homeopate care se adreseaza organismului ca intreg. In acest caz (numit si abordarea clasica), homeopatii realizeaza o investigatie completa a pacientului, urmarindu-se simptomele mentale, emotionale si fizice, si apoi selecteaza combinatia optima de remedii. Adesea, remediul cel mai folosit, ataca in mod direct tumoarea. Sustinand organismul in concentrarea energiei asupra tumorii, poate avea ca rezultat eliminarea completa a acesteia.
Se ridica intrebarea: cat de eficienta este homeopatia in tratarea cancerului?
In Statele Unite, specialistii in medicina alternativa folosesc homeopatia in combinatie cu alte tipuri de terapii (de sustinere a sistemului imunitar si nutritional, de detoxifiere etc.), deci nu este considerata in mod absolut obligatoriu o terapie de sine statatoare pentru tratarea cancerului. Cu toate acestea, atunci cand este folosita corect si in combinatiile potrivite, poate deveni un instrument surprinzator de puternic care intareste puterea organismului de a lupta si invinge tumoarea. In literatura de specialitate sunt descrise numeroase cazuri in care, atunci cand homeopatia a fost corect folosita, a dus la resorbtia tumorii si recuperarea totala a pacientilor.
Totusi, succesul folosirii homeopatiei in tratarea cancerului depinde de nivelul profesional al specialistilor si de capacitatea de vindecare a organismului.
Exista riscuri in folosirea homeopatiei?
Remediile homeopate sunt extrem de sigure si nu au efecte secundare. Trebuie avut in vedere ca uneori raspunsul de vindecare cauzat de un remediu homeopat poate fi destul de puternic astfel incat sa declanseze o "criza de vindecare". Aceste simptome se traduc prin febra, reactii emotionale puternice (frica, furie, anxietate), sau simptome de detoxifiere (diaree, usoare dureri de cap, iritatii). Aceste tipuri de reactii sunt temporare si de scurta durata.
Este important ca tratamentul homeopat sa se realizeze sub stricta supraveghere a unui specialist care poate face diferenta intre simptomele care apar ca urmare a procesului de vindecare, sau daca simptomele aparute cer o serie de analize ulterioare.
sursa: armonianaturii.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu